5 kommenttia artikkeliin ”Pelargonielämää-blogi

 1. Tiina sanoo:

  Hei, Olen vasta aloittelija ja kun olen innostunut tutkimaan kaikkea mikä liittyy pelargonioihin niin talvettaminen askaruttaa kovasti. Suomalaisilla sivuilla en ole nähnyt kenenkään ottavan kantaa tähän amerikkalaiseen versioon. Voisiko se toimii täällä https://www.youtube.com/watch?v=v4TNy4ckkhg ? Kuivana vaan pimeaseen pahvilaatikoon ? Mielipiteitä ? Onko kukaan kokeillut ? Me asutaan rivitalossa missä ei kellaria tai autotallia missä vois viileämässä talvettaa.

  Tykkää

  • pelargoniyhdistys sanoo:

   Hei! Olen odotellut, jos joku joka tietää vastaisi tähän. Minäkin olen kuullut legendaarisesta tavasta talvettaa näin. Toinen video oli sellainen missä pelargonit laitettiin paperipusseihin ja vielä ylösalaisin. 🙂 Oletko itse jo ehtinyt tai onkohan joku muu kokeillut?

   Tykkää

 2. pelargoniyhdistys sanoo:

  Kyllähän pelargoneissa on ihmeen paljon elinvoimaa ja kuivasta kaudesta selviytyminen ei ole ongelma. Mutta tuo ei ole tarpeen, sillä pelargoni ei tarvitse lepojaksoa. Mielestäni mukavinta on kun niistä saa ihania huonekasveja talveksi. Varmanpäälle pelatessa niille kannattaa hankkia kasvilamppu. Nykyään ne ovat led-tekniikan avulla aika kirkkaan valkoisen näköisiä silmälle, eivätkä siten rasita, kuten violetit versiot. Lampun avulla saattavat pelargonit kukkiakin miltei ympärivuotisesti. Ja vähintään aloittavat kukintansa keväällä aikaisemmin. Ja Lamppuja ei ainakaan meillä ole ollut muutenkaan liikaa.
  Heli Joela

  Tykkää

 3. Minna sanoo:

  Hei,
  minulla oli viime talvena pari pelargonia sisällä talven yli eivätkä kyllä tykänneet – ilmeisesti kerrostalohuoneistossa on liian lämmintä ja kuivaa? Minulla olisi käytössä kylmäkellari ja mietinkin että pitäisikö siirtää kasvit sinne talvehtimaan? Pitäisikö ne leikata nyt ennen talvettamista vaiko sitten vasta keväällä? Parveke on lasitettu joten siellä tietysti pärjäävät vielä täällä etelässä melkein joulukuulle. Ehkä niitä voisi suojattuna talvettaa myös siellä? Onko kenelläkään kokemusta siitä onko tuoksupelargonit jotenkin herkkänahkaisempia tuon talvettamisen suhteen? Kovasti haluaisin pitää kaikki aarteeni hengissä 🙂

  Tykkää

  • pelargoniyhdistys sanoo:

   Oliko sinulla lamppua silloin niille sisällä talvetetuille? Olen onnistunut sisäilma talvetuksessa ainoastaan kasvilampun kanssa. Kylmäkellarissa monet onnistuvat. Minulla ei ole sellaista ja siksi en osaa siinä neuvoa. Toivon, että joku kylmäkellaritalvettaja neuvoisi tässä asiassa. Talvetus parvekkeella onnistuu aina siihen saakka, kunnes pakkanen iskee. Mutta se kyllä olennaisesti lyhentää kylmäkellari jaksoa. Ainakaan sisällä lampun kanssa en ole huomannut tuoksujen olevan sen arempia kuin muutkaan.
   Heli Joela

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s