Kevään ensimmäiset kukat

Uuden vuoden kunniaksi joka ikkunalaudalla on avattu kasvien keskinäinen Kevään ensimmäinen kukkija -kisa! Se on auki täällä nyt siksi, että Jouluksi kaikki pelargonit lopettivat tänä vuonna kukintansa.

Unelma

Viime keväänä pidin kirjaa kukkimisjärjestyksestä. Ihka ensimmäinen kukkija oli Elnaryds Miranda. Niin tai voiko niin nyt sanoa, se piti vain kuukauden mittaisen tauon kukinnassaan, minkä saattoi aiheuttaa joku kastelutekninen seikka. Seuraavaksi ampaisi kukkaan oman Unelman suurin emokasvi. Sitten ehti kukkaan Kaisan kevään uusi pistokastaimi. Sen olin ottanut poikkeuksellisesti aika pitkänä oksana. Noin 7 lehtihangan pistokas missä oli ollut helmikuun lopulla hervottomat kasvuvoimat. Se juurtui noin viikossa ja kasvatti kahdet uudet lehdet ja alkoi kukkia. Pienessä mullassa pidossa on jonkun sorttista taikaa. Poikasen jälkeen itse Kaisa, sitten pikku Unelma ja toinen vanha Miranda. Sitten kun nuppuja oli jo siellä täällä ikkunan edessä oleskelleilla kasveilla jäi kirjanpito siihen.

Kaisa Kallio

Keväisin minä annan kukkien kukkia. Jos olisi tilaa enemmän ja haluaisin niistä suurempia voisi olla viisasta ottaa nuput pois. Kukkia on jo ikävä ja vaikka vihreä lehtimatto on ihana ja kasvit ovat herkkiä kokonaisuuksia ja omia itsejään ilman kukkiakin, se on sitten niin voimaannuttavaa kun ne vihdoin kukkivat. Tee sinäkin tänä vuonna lista kukkimisen aloittaneista. Sitä on kiva tarkastella seuraavina keväinä.

Heli Joela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s