Lempikasvini

Minun lempikasvini on pelargoni. Lempi pelargoneitani ovat noin äkkiseltään listattuna P. Australe, oma Mimosa, Anita, Sweet Jess, Miranda, oma Unelma, ja Hetkonen!, tähänhän nyt pitäisi listata kaikki ne jotka minulla on ja jotka haluan. Kaikki ovat niin erilaisia, että vertailemalla on mahdoton löytää ominaisuuksiltaan voittajaa. Sweet Jessillä on ihanan vaaleanpunaiset, sopivan kerrotut eläväisen näköiset kukat. Sen terälehdet ikään kuin tanssivat ja katsahtaessa ne ovat pysähtyneet. Muoto siis kuin lempeän liikkeen pyörteissä. Sillä on mukavan väriset lehdet, kun tummempi keskusta tulee valossa esille. Silloin kun kasvi ei kuki, sen lehdet ovat suloiset myös siitä syystä, että niillä on hellyttävän pyöreähkö muoto. Koko kasvilla on reipas, iloinen ja kuuliainen olemus.

Sweet Jess

Mukavaa siinä on myös se, että se on suhteellisen nopea kasvuinen ja kukkii runsaasti.

Anita

Anita on hurmaava siitä syystä, että se on kuin täysmuovinen tekokukka. Sen lehdet ovat kovat ja muoviset ja sen nuput ja kukat yhtä lailla. Anita on tullut maailmaan Australian Pink Ramblerin sporttina. On kyllä erikoinen tapaus. Aikaisempi kasvi on pehmeä ja nukkapintaislehtinen ja pehmokukkasia omaava sulostus. Muoviominaisuutta voi vain ihmetellä, sillä kävi vielä niin, että edellisenä kesänä istutin erääseen ulkopurkkiin Anitan ja Elnarydsin Mirandan pistokkaita samaan. Siinä kävi ihme! Mirandat purkissa muuttuivat muovisiksi. Niiden lehdet alkoivat matkimaan Anitan lehtiä ja kukka oli myös muovinen. Otin purkin muuttuneista Mirandoista pistokkaita, mutta noin kuukaudessa juurruttuaan, ne olivat ilmeeltään jo takaisin oman näköisiään. Anita on muutenkin mukava ja helppohoitoinen kasvi.

P. Australe

P. Australe on huikean hieno ja herkkäkasvuinen ihanan tuoksuinen luonnon laji. Ostin omani Ruotsista ja täysin rauhallinen myyjä kertoi sitä paketoidessaan, että se on hyvä mielialojen tasapainottaja. Olin neuvosta hieman yllättynyt, kun siinä samalla poukkoilin pikku poikani perässä pelastamassa poikani näpeistä sinkoilevia pusikoita. Mutta olen huomannut, että nyt kun sen tietää, ainakin plasebovaikutus tehoaa ja ilostuttaa.

Tähän aikaan on parasta, kun taas voi alkaa nauttimaan lempikasvien kukinnasta ja kukoistuksesta. Paras aika nauttimiselle on juuri nyt.

Heli Joela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s