Siemenkasvatuksia

logoHei!

Höpöttelen ja kuljen kukkaispolkuani kertoillen viimeisimmistä ajatuksistani. Olen pelargoniharrastelija muutaman vuoden takaa. Joskus homma pelaa ja joskus eiJ

Nyt ovat tietenkin idätykset mielessä, kun malttamattomana odotan kevättä.

 

Laitoin kolmea luonnonpelargonia itämään joku viikko sitten. Pelargonium Nanum, P. Chamaedryfolium ja P. Papilionaceum. Nyt useimmat ovat itäneet. Ne vaikuttavat aika honteloilta verrattuna aiempiin vuosiin. Voi olla valon määrä heikompi. Voi olla muistissakin vikaa. Voiko olla villilajit hennompia kuin jalostetummat? Onhan ne kukkiessaankin vaatimattomampia ja vähemmän jalostetun näköisiä. Puhun tietämättömyyden tuomalla varmuudellaJ Eihän minulla ole ollut koskaan villipelargoneja! Miten teillä muilla?

 

kuva-1

Idätyslautalla

 

kuva-2

Tämä on idätetty pelkässä kissanhiekassa

 

Idätin lautalla, josta hetikohta juuren kasvettua siirto kissanhiekkaan ja nyt multaan. Osan idätin kissanhiekassa, jolloin ensimmäinen siirtovaihe jää pois. Kertakäyttösnapsilasit ja kissanhiekkaniksit olen napannut netin keskusteluista. (Kiitos vaan kaikille!) En halua laittaa vielä ruukkuihin, kun meikäläisen taimet ovat aina niin pieniä pitkälle alkukesään. Siirtelen sitten kasvun mukaan isompiin. Näissä vaan pitää olla tarkkana kastellessa. Pikku loraus vain, kun ei ole reikää pohjassa.

 

kuva-3

Nämä on juuri istutettu multa-kissanhiekkaseokseen

Nyt vain odottelen, että nämä kasvavat. Kyllä on kivaa joka päivä kurkkia niitä!

Terveisin one pink rambler

2 kommenttia artikkeliin ”Siemenkasvatuksia

 1. Pielikki sanoo:

  Hei
  Mukavaa, kun kirjoitat omista kokemuksistasi tänne. Olen myös mieltynyt tuohon kissanhiekkaan, mutta ainoastaan kasvien pistokkaiden juurruttamisessa. Ja muidenkin kuin pelargonien. Ihan lyömätön minusta verrattuna muihin. Siemenet olen laittanut turvepotteihin tai suoraan multaan.

  Liked by 1 henkilö

 2. pelargoniharrastaja sanoo:

  Kissanhiekka on kyllä kätevää pistokkaiden kanssa. Idätyksessä ehkä lautta on vielä kätevämpi, kun heti näkee, itikö vai ei. Nämä ovat todella makuasioita. Kissanhiekasta ja mullasta aina toivoo, että joku siemen vielä itäisi, vaikka ei mitään näy hiekkakerroksen alta. Turvepotteja en ole tainnut kokeillakaan (ainakaan viime vuosina, kun ei muistu mieleen).

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s